SOLID ROCK TRIO

A zenekar története 2008 őszén kezdődött, amikor is egy party-zenekar dobosa, basszusgitárosa és gitáros-énekese eldöntötte, hogy együtt, trió felállással elkezd olyan zenéket is játszani, amiket mindhárman szeretnek. Könnyen összeállt a repertoár, amelyre talán leginkább a blues-rock műfaja passzol. Jimi Hendrix, ZZ Top, Robben Ford, Joe Bonamassa, The Clutch, AC/DC, Led Zeppelin. The Nashville Teens, Gary Moore, Lynyrd Skynyrd, de a repertoár bővül...

A klasszikus technikai felállást alkalmazva a „zajkeltő berendezéseken" (nagy teljesítményű csöves erősítő nagy felületű ládán, (nagyon) hangos dobos, nagy teljesítményű basszus erősítő) a hangzás igen tömör, ezért is lett a zenekar neve SOLID ROCK TRIO (az angol „solid" szó jelentése szilárd/tömör).

A zenekar eddigi fellépései között volt számtalan pécsi és Pécs környéki koncert, de volt már Szentlászlón, több alkalommal Kaposváron, Baján, a Balatonnál és Budapesten is koncert, 2023-ban az Ördögkatlan Fesztiválon is fellépett a zenekar, sőt, egyszer még Verőcén, Horvátországban is lehetőség volt játszani.

A ZENEKAR TAGJAI:
Schneider Tamás - basszus
Figura Dávid – dob, vokál
Liszt Zoltán – gitár, ének

­