Sonia és a Blues And Roll

SONIA ÉS A BLUES AND ROLL

V. ZSÁMBÉKI BLUES PIKNIK
2021. július 30. péntek, 18 óra / esőnap: augusztus 13. /
SONIA ÉS A BLUES AND ROLL
Romtemplomnál

Több szempontból is a zsámbéki piknik egyik alapzenekara.
AKIK NÉLKÜL NINCS PIKNIK
Sonia Zsámbékon telepedett le, sok éve már, hogy itt él családjával és a vele való kapcsolat adta többek között az első blues piknik ötletét.
A zenekarvezető Pfeiffer Gábor 2. éve a fesztiválszervező csapatot is erősíti, nyártól nyárig pedig együtt tartja a törzsközönséget itt, ebben a jó kis csoportban. Ezúton is  KÖSZÖNÖM neki!

A ZENEKARRÓL
Több mint huszonöt éve annak, hogy a Sonia és a Sápadtarcúak zenekar megalakult. Az együttest az 1991-ben Peruból Magyarországra érkezett Sonia Zambrano hozta létre. A ’90-es években rendszeresen felléptek az ország blues klubjaiban, de bemutatkozási lehetőséget kaptak a John Mayall’s Bluesbreakers és Carlos Santana előzenekaraként is. Három lemezt rögzítettek, az első kettő bluesos hangvételű volt, a harmadik album anyagát a latin-rock világa ihlette. Sonia a zenekar feloszlását követően számos formációban (Janis Joplin Emlékzenekar, The Hoochie Coochie Gals, Sonia and the Soulbreakers) énekelt. „Janis Joplin magyar hangja” hosszabb kihagyás után, 2016-ban ismerkedett a Blues and Roll tagjaival, akikkel Sonia és a Blues and Roll néven kezdett el újra koncertezni.
A zenekar repertoárjában megtalálhatók Sonia korábbi dalai és a zenekarvezető Pfeiffer Gábor és fia, Ákos által 2009-ben alapított Blues and Roll műsorának nótái, így hallhatunk többek között Janis Joplin, Beth Hart, Shemekia Copeland, Melissa Etheridge, B.B. King, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Doors, Buddy Guy, Robert Cray és 4 Non Blonds szerzeményeket is.
A zenekar tagjai:
Sonia Zambrano – ének (Zsámbék)
Áron Andrea – billentyűs hangszerek, vokál (Párkány, Felvidék)
Pataki László – dob,ének, vokál (Esztergom)
Pfeiffer Ákos – gitár,ének (Csolnok)
Pfeiffer Gábor – basszusgitár, ének (Csolnok)
A Blues and Roll nem egyszerűen Sonia kísérőzenekara, hiszen Sonián kívül szinte mindenki énekel néhány nótát a koncerteken. Lassabb, érzelmes bluesok, balladák ugyanúgy szerepelnek a műsorban, mint táncolható rock and rollok és karcosabb rock szerzemények.
Soniát nem kell bemutatni. Ákos kiváló képességű gitáros. 12 éves korától gitározik és 15 évesen már fellépett, mesterei voltak többek közt Petendi Tamás, Tommy Katona akikhez szoros barátság is fűzi. Andrea több zenekarban is zongorázik és zeneiskolában tanít. Laci több mint 30 éve zenél és pályafutása során sok neves zenésszel játszott már. Gábor feladata a zenekar és a koncertek szervezése.

­