Sonia

AKIK NÉLKÜL NINCS PIKNIK
Sonia Zambrano, az egykori legendás Sonia és a Sápadtarcúak zenekar perui származású alapítója és énekesnője Zsámbékon telepedett le, sok éve már, hogy itt él családjával. A vele való kapcsolat adta többek között az első blues piknik ötletét. A zenekarvezető Pfeiffer Gábor 4. éve a fesztiválszervező csapatot is erősíti.
A ZENEKARRÓL
A már említett Sonia és a Sápadtarcúak zenekar 1991-ben alakult. A '90-es években rendszeresen felléptek az ország blues klubjaiban, de bemutatkozási lehetőséget kaptak a John Mayall's Bluesbreakers és Carlos Santana előzenekaraként is. Három lemezt rögzítettek, az első kettő bluesos hangvételű volt, a harmadik album anyagát a latin-rock világa ihlette. Sonia a zenekar feloszlását követően számos formációban (Janis Joplin Emlékzenekar, The Hoochie Coochie Gals, Sonia and the Soulbreakers) énekelt. „Janis Joplin magyar hangja" hosszabb kihagyás után, 2016-ban ismerkedett a Blues and Roll tagjaival, akikkel Sonia és a Blues and Roll néven kezdett el újra koncertezni.
A zenekar repertoárjában megtalálhatók Sonia korábbi dalai és a zenekarvezető Pfeiffer Gábor és fia, Ákos által 2009-ben alapított Blues and Roll műsorának nótái, így hallhatunk többek között Janis Joplin, Beth Hart, Shemekia Copeland, Melissa Etheridge, B.B. King, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Doors, Buddy Guy, Robert Cray és 4 Non Blonds szerzeményeket is.
A ZENEKAR TAGJAI:
Sonia Zambrano – ének (Zsámbék)
Áron Andrea – billentyűs hangszerek, vokál (Párkány, Felvidék)
Pataki László – dob,ének, vokál (Esztergom)
Pfeiffer Ákos – gitár,ének (Csolnok)
Pfeiffer Gábor – basszusgitár, ének (Csolnok)
A Blues and Roll nem egyszerűen Sonia kísérőzenekara, hiszen Sonián kívül szinte mindenki énekel néhány nótát a koncerteken. Lassabb, érzelmes bluesok, balladák ugyanúgy szerepelnek a műsorban, mint táncolható rock and rollok és karcosabb rock szerzemények.
Soniát nem kell bemutatni. Ákos kiváló képességű gitáros. 12 éves korától gitározik és 15 évesen már fellépett, mesterei voltak többek közt Petendi Tamás, Tommy Katona akikhez szoros barátság is fűzi. Andrea több zenekarban is zongorázik és zeneiskolában tanít. Laci több mint 30 éve zenél és pályafutása során sok neves zenésszel játszott már. Gábor feladata a koncertek - és nem utolsó sorban - a ZSÁMBÉKI BLUES PIKNIK - társszervezése.
A fotókat a tavalyi pikniken Módiné Cseke Zsuzsa készítette (2022)

 

­