Pfeiffer Gábor

Pfeiffer Gábor, aki fesztiválunk egyik társszervezője és a Sonia és a blues and roll zenekarvezető-gitárosa, néhány éve íróként is sikert sikerre halmoz.
Első könyve a saját, csolnoki sváb származású családja történetének targikus epizódjait feldolgozó, "Lábnyomok a sárban" című regény 2020-ban jelent meg és
2021-ben a Regényírás Napján tényirodalom-életrajz kategóriában Dugonics András Irodalmi I. Díjat nyert.
2022-ben máris új kötettel jelentkezett: az Emigráns blues című regényben Ausztriában töltött 6 évének történetét meséli el nekünk.
A könyv címét Hobotól kölcsönözte.

"Mivel a hatvanas évek szülötteinek generációjához tartozom, kora gyermekkoromtól szoros viszony fűz a zenéhez, a blueshoz, a rockhoz.
Valamikor 1980 körül ismerkedtem meg a Hobo Blues Band-del, Hobo munkásságával, ami a mai napig nagy hatással van rám.
2012-től 2018-ig Ausztria több pontján is dolgoztam vendégmunkásként, bár sosem terveztem, hogy egyszer majd külföldön keresem a boldogulásom. Ez a könyv erről a hat évről szól. A kötetet személyes benyomások, akkoriban született versek, novellák, és számtalan Hobo idézet teszik színesebbé. A könyv és számos fejezet címe, valamint az idézetek Földes László engedélyével kerültek felhasználásra. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani neki: nem lehetek elég hálás, mert nélküle ma nem az lennék aki vagyok."

­