Garda-Benkő Band

2022. JÚLIUS 29. péntek, 21.30 óra
GARDA-BENKŐ BAND

Az együttes 2017-ben a Garda-Benkő Duóból alakult. A duó 2007 óta létezik, dolgozik, turnézik itthon és külföldön is nagy sikerrel. A zenekari hangzás nem idegen a duótól, hiszen Zsuzsa és Zsolt is folyamatosan dolgozott és dolgozik zenekarokkal.
A duó nagyon intim és szabad zenéléséhez olyan társak kellettek, akik a szakmai felkészültségük mellett megőrizték játékos, spontán reagálásokban gazdag előadásmódjukat. Energiában és ötletekben gazdag színpadi jelenlétük felerősíti a duóra korábban is jellemző robbanékony hatást, ami részint Garda Zsuzsa énekesnő rendkívül erős és tiszta hangjának dinamikájából részint Benkő Zsolt gitáros érzelmekben gazdag, erőteljes stílusából adódott.
Ebbe az energia áramlásba csatlakozott 2017-ben két nagyszerű, felkészült és virtuóz muzsikus Takács Roland „Kanóc" basszusgitáros és Sümeghi Tamás „Toma" dobos. Komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek mindketten, számtalan produkció részesei voltak együtt vagy külön-külön is.
Kanóc, Toma és Zsolt együtt dolgoznak a 2017-ben indult és még jelenleg is zajló „Hangszert a kézbe" turnén, ahol Máté is sokat dolgozott.
A duó korábbi repertoárjából a zenekari hangszerelést igénylő saját magyar nyelvű dalok, valamint angol nyelvű feldolgozások kerültek a műsorba. A koncertanyag folyamatosan bővül, a fellépések tovább formálják a zenei alapanyagot, melyet spontán megoldások, a hangulatokkal való játékok minden koncerten egyedivé teszik az élményt a hallgatóság számára.
Ehhez csatlakozik kiemelkedő gitárjátékával Benkő Máté, aki minden környezetben megtalálja az odaillő saját hangját.
Tagok:
Garda Zsuzsa -ének
Benkő Zsolt -gitár
Takács Roland "Kanóc" -basszusgitár
Sümeghi Tamás -dob
Vendég: Benkő Máté -gitár


 

­